Vinç Belgesi için Gerekli Evraklar
Vinç Operatörlüğü belgesi için kursa kayıt evrakları ve başvuru şartları aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmış olup Vinç Kursu na kayıt için gerekli evrak ve şartlar………..
1- 8 Adet Fotoğraf
* 8 Adet Birbirinin Aynı Vesikalık Fotoğraf : Yeni çekilmiş ve yüz kısmı ön cepheden çekilmiş vesikalık fotoğraf olmalıdır.
2- Diploma Fotokopisi Noter Tasdikli veya Asıl Belge
* DİPLOMA,TASDİKNAME,GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ,ÖĞRENİM KAYIP BELGESİ NOTER TASTİKLİ veya Asıl Belge ,AÇIK LİSE veya ÜNİVERSİTE’ de okuyanlar ÖĞRENCİ BELGESİ 2 ADET almalıdır.
En az İLKÖĞRETİM ( 4306 Sayılı yasa gereği 18/08/1997 yılı ve öncesinde İlkokul diploması almaya hak kazanmış adaylar kurslara kayıt olabilir. Diğer adayların en az ilköğretim okulu (8. sınıf) mezunu olmaları gerekmektedir.Açık İlköğretim öğrencileri , 1. ve 2.kademe okur yazar belgesi olanların kayıtları yapılamamaktadır ) mezunu olunması zorunludur. İsim, soy ad, doğum tarihi gibi bölümlerde değişiklik olmuş ise, bunu belgeleyen mahkeme kararının aslı veya Fotokopisi veya Nüfus Müdürlüğü’nden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği alınır. Diplomada hatalı yazılmış olan kısımlar bulunuyorsa; Bitirmiş olduğu okul tarafından düzeltilip, mühür ve onay yapılmalıdır.Noter tastikli Öğrenim belgelerinde hiçbir şekilde silinti kazıntı yazıların üzerinden geçme hiçbir şekilde olmamalıdır.Yurt dışından eğitim diploması almış olanların, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Denklik Bölümü’nde, “DİPLOMA DENKLİĞİ’nin yapılması gerekmektedir..
3- Sabıka Kaydı (Verileceği kurum kısmına EHLİYET için yazılması gerekmektedir.)
* SABIKA KAYDI BELGESİ : Sabıka kaydı dilekçesine konusu : “ EHLİYET “ için ifadesi yazdırılarak, ilçelerde bulunan adliyelerin adli sicil bölümüne, adayın bizzat kendisi Nüfus Cüzdanının aslı ile, müracaat ederek alabilir ( Sabıka kaydı belgesindeki bilgiler, nüfus cüzdanındaki bilgilerin harfi harfine aynısı olmalıdır).
6136 sayılı kanunun 12/2 ve 3 takip eden fıkralarındaki suçlardan hüküm giymemiş olmak.
5237 / 188. – 190. – 191. maddeleri 191 de 1/3/5 fıkraları
4926 / 6. maddesi
5607 sayılı kanunun 28/29 maddelerinin / 4. ve 7. Fıkralarından hüküm giymemiş olmak
Sürücü belgesi süreli veya süresiz olarak geri alınmamış olmak. ( 97/22961 )
4- Sağlık Raporu (Anlaşmalı olduğumuz klinikte yapılacak Masrafı tarafımızca karşılanacaktır.)
- “ G “ Sınıfı Sürücü Olur Sağlık Raporu ( 2 suret ) : İstanbul ili il sınırları içinde Sağlık Bakanlığı izinli Özel Hastane ve Polikliniklerden v.s. alınabilir.;( sağlık raporu anlaşmalı olduğumuz kurum tarafından yapılacak olup gerekli organize tarafımızca yapılacaktır )
5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
* NÜFUS CÜZDANI Fotokipisi : Nüfus cüzdanının veriliş tarihi 10 yılı geçmiş olmamalıdır. Nüfus cüzdanı üzerinde T.C. kimlik No’su yazılı olmayan aday ile Nüfus cüzdanındaki fotoğrafı, bu günkü simasına benzemeyen, Nüfus Cüzdanını yenilemesi gerekmektedir. Nüfus cüzdanındaki; yazılar, sayılar okunaklı olmalı ve kişiye ait fotoğraf, bugünkü görünümüne benzemelidir ( kursa kayıtlarda sürücü ehliyeti geçerli değildir ).